Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Moussaka med aubergine och bönor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Moussaka

  • 2 auberginer
  • 2 tsk salt (sköljs bort)
  • 8 kokta potatisar, fasta
  • 300 g köttfärs, max 15 % fetthalt
  • 200 g kidneybönor
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • 75 g riven mager ost, max 17 % fetthalt
  • 2 msk hackad persilja

Tillbehör

  • Salladsblad i olika färger och former.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär auberginen på längden i ½ cm tjocka skivor på längden, salta.
  3. Låt skivorna rinna av i en sil i 10 minuter.
  4. Skölj av skivorna och låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
  5. Stek auberginskivorna lätt.
  6. Skiva potatisen.
  7. Lägg köttfärsen i en skål. Mosa bönorna och blanda ner i köttfärsen.
  8. Hacka löken och vitlöken och blanda i köttfärs- och bönsmeten. Tillsätt salt och kryddorna.
  9. Stek köttfärsen i oljan på medelvärme. Låt svalna.
  10. Varva auberginskivorna, köttfärs och crème fraiche i formen. Strö över osten och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter. Strö över hackad persilja.
  11. Servera moussakan med en stor skål grönsallad.
Du kanske även gillar