Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Moules marinières – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg blåmusslor, om man vill kan man blanda i lite hjärtmusslor också
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl plockade, färska örter till exempel dill, fänkålsdill, persilja eller dragon
  • smör eller olja till
  • stekning

Tillbehör

  • pommes frites eller baguette
  • aioli

Så här gör du

  1. Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna. Ryck bort tofsarna som sticker ut från skalen.
  2. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs i en stor kastrull eller gryta i smör eller olja. Häll i vinet. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och låt koka i ett par minuter, tills musslorna öppnat sig.
  3. Sila av, lägg musslorna åt sidan och koka ner vätskan i cirka 5 minuter.
  4. Häll i grädden. Koka upp, smaka av med salt och rör om.
  5. Servera direkt ur kastrullen eller slå över musslorna i en skål eller på ett stort fat med kant.
  6. Strö över örterna.
3 kommentarer om "Moules marinières – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Rob

      Hej,
      och tack för din kommentar.
      Det stämmer att originalet inte har grädde men i det här receptet lagas det med en skvätt grädde. Rätten med större mängd grädde kallas ”Moules Paulette”.
      Gott är det hursomhelst, med eller utan grädde.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen