Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Moules frites – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 88 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner (huvudrätt)

Moules

  • 3 nät blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor, finskurna
  • 3 schalottenlök, finskurna
  • 50 g smör
  • 3 dl vitt vin
  • 4 –5 dl grädde
  • 4 kvistar persilja, hackad
  • 2 färska lagerblad
  • 4 kvistar dill, hackad
  • 2 bifftomater, tärnade
  • salt

Frites

  • 3 bakpotatisar, tärnade i kuber 2x2 cm
  • 2 msk smör
  • salt

Så här gör du

  1. Moules: Tvätta och skrubba musslorna. Släng döda och trasiga musslor.
  2. Fräs vitlök och schalottenlök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Slå på vinet och koka upp under lock tills musslorna öppnat sig. Häll på grädde, persilja, lagerblad och dill. Låt koka i några minuter. Vänd ner tomaterna.
  3. Smaka av med salt. Servera med potatisen.
  4. Frites: Tärna potatisen. Koka den i saltat vatten. Stek den i smör tills den är gyllenbrun. Smaka av med salt.
4 kommentarer om "Moules frites – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Teresa Küchler

      Hej, och tack för kommentar. Vi korrigerar detta så klart.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Teresa Küchler

      Vad roligt att du gillade det 🙂
      Trevlig sommar!