Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotssoppa med vitlöksbröd & färska örter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Morotssoppa

  • 6 morötter
  • 1 ⁄2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 schalottenlök
  • 1 –2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • salt
  • malen vitpeppar

Fullkornsbröd med vitlöksfärskost

  • 8 fullkornsbröd
  • 100 g naturell färskost, light
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Till garnering

  • 1 gul morot eller en vanlig orange
  • färska örter, till exempel oregano och timjan

Så här gör du

  1. Morotssoppa: Häll 1 liter vatten i en kastrull tillsammans med en halv grönsaksbuljongtärning. Låt koka upp.
  2. Skala och skiva morötterna. Lägg ner i det kokande vattnet.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i kastrullen.
  4. Koka tills morötterna är mjuka.
  5. Häll av grönsaksbuljongen i en bunke.
  6. Mixa de kokta morötterna, löken och vitlöken med en stavmixer. Häll på grönsaksbuljongen igen och värm försiktigt. Soppan ska bli slät. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fullkornsbröd med vitlöksfärskost: Blanda färskost och hackad vitlök och bred på bröden.
  8. Servering: Garnera soppan med hyvlad morot och färska örter. Garnera även smörgåsarna med färska örter.
  9. Servera fullkornssmörgåsarna till soppan.