Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotssoppa med majs, ingefära och lime

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 4-5 stora morötter
  • 2 potatisar
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 färsk majskolv
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 lime, rivet skal och pressad juice
  • salt, peppar

Garnering

  • Citrontimjan

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs några minuter med olja i en stor gryta, tills löken blir blank och genomskinlig.
  2. Skala och skär morötter och potatis i slantar och tillsätt i grytan tillsammans med vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka cirka 20 minuter, tills morötter och potatis känns mjuka. Mixa soppan med en stavmixer. Skala och skär loss majskornen från kolven med en vass kniv.
  3. Blanda ner majs, kokosmjölk och limeskal i soppan och låt koka på medelvärme, cirka 8 minuter. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten, om soppan känns tjock. Garnera med citrontimjan.