Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotssoppa med gremolata

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 morötter
  • 1 palsternacka
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • färsk ingefära (cirka 2 centimeter)
  • vatten så att det täcker grönsakerna
  • salt och peppar
  • Gremolata (Persilje- och vitlöksolja)
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl persilja
  • 12 vitlöksklyftor
  • skal från en halv citron
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala rotfrukterna och schalottenlöken. Skär ner allt i mindre bitar. Skala ingefäran och skär den i små tärningar. Häll i olivoljan i en rymlig kastrull och fräs morötterna, palsternackan, löken och ingefäran. Häll på vinet och vattnet så att det täcker och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Mixa allt med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och lite citron.
  2. Gremolata: mixa alla ingredienser i en mixer, och smaksätt med salt och peppar.
  3. Ringla lite av oljan i morotssoppan.