Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotssoppa med fetaostkräm och stekt salladslök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 6-8 Morötter
  • 1 Finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 9 dl 
vatten

  • 1,5 msk Hönsfond
  • 1-2 msk färsk riven ingefära
  • 1 rivet skal och saft av lime
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 knippe salladslök
  • olivolja till stekning

Fetaostkräm

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 50 g fetaost
  • Ev salt och svartpeppar
  • Några riv limeskal

Så här gör du

  1. Skala och skiva ner morötterna. Fräs lök och vitlök lite lätt i olivolja. Lägg morötter och stekt lök i en kastrull och häll över vatten och fond. Låt det puttra på spisen tills morötterna är mjuka. Mixa den till en slät soppa. Häll i grädde, limeskal och riven ingefära eftersmak. Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg smulad fetaost i en skål tillsammans med yoghurt. Rör till en ganska jämn sås, tillsätt lite lite limeskal och salt/peppar.
  3. Förväll löken lite lätt. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek den löken tills den fått lite färg. Smaka av med salt.
  4. Servera soppan med en rejäl klick kräm och stekt salladslök.