Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotssoppa 
med ­ingefära – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 81 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 10 
morötter

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 gula lökar

  • 2 msk färsk strimlad ingefära

  • 2 msk olivolja

  • 1 l vatten

  • 2 grönsaksbuljongtärningar

  • salt och vitpeppar

  • 2 tsk sambal oelek


Tillbehör:


  • gräddfil

  • rostade ­pumpafrön


Så här gör du

  1. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka vitlök, lök och ­ingefära. Fräs alltsammans i olivoljan i en stor kastrull på medelvärme.
  2. 
Tillsätt vatten och buljong och låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter.
  3. 
Mixa soppan med mixerstav. Krydda med salt, vitpeppar och sambal oelek.

  4. Häll soppan i skålar och toppa med gräddfil och rostade pumpafrön.