Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotspuré

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk mandel- eller hasselnötsmjöl
  • 1 msk flytande honung
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Häll av och spara cirka dl av kokspadet.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en gryta. Fräs i morötterna i cirka 3 minuter. Mixa dem tillsammans med mandelmjöl i en matberedare monterad med en kniv. Späd ut med det sparade spadet om purén är för fast. Smaka av med honung och salt.