Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotspannkaka med räk och örtkesella

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion

Pannkakan

  • 3 st stora morötter, grovt rivna
  • 2 st Ägg
  • 0,5 dl grovhackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning

Kesella röran

  • 1,5 dl Kesella, lätt eller vanlig
  • 1-1,5 dl skalade räkor
  • fint rivet citronskal av halv citron
  • 0,5 dl Hackad örter gräslök, persilja och basilika
  • 2 msk mjölk

Så här gör du

  1. Blanda rivna morötter, ägg och örter i en skål. Salta och peppra efter smak.
  2. Rör ut kesellan med lite mjölk så den får en lenare konsistens. Blanda i örter, citron och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela smeten i två eller fyra delar.Stek dem i olivolja. Ett par minuter på varje sida så de får fin färg.
  4. Lägg upp en morotspannkaka och toppa med röran, lite extra räkor och örter. Servera och njut