Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsmuffins – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

Morotsmuffins:

  • 170 g rivna morötter (ca 3-4 st)
  • 20 g riven kokos (1/2 dl)
  • 150 g vetemjöl (2 1/2 dl)
  • 3 g bikarbonat (1/2 tsk)
  • 3 g bakpulver (3/4 tsk)
  • 3 g salt (½ tsk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 4 st ”Riv” muskot från hel nöt
  • 110 g ägg (2)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 130 g vegetabilisk olja (1 1/2 dl)
  • 50 g Valnötter

Frosting:

  • 150 g Rumstempererat osaltat smör
  • 150 g Florsocker (2 1/2 dl)
  • 300 g färskost
  • 12 g vaniljsocker (2 tsk)

Så här gör du

  1. Morots cupcakes: Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötter grovt. Lägg 12 st muffinsformar i en cupcake plåt. Grovhacka valnötter och blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och riven muskot i en bunke. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt i en annan bunke och vispa sedan ner dom torra ingredienserna och lite i taget av oljan. Sist vänder du i rivna morötter och hackade valnötter. Fördela smeten jämt i formarna och grädda mitt i ugnen 23-25 minuter, prova med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
  2. Frosting: Vispa smör, vaniljsocker och färskost fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 - 20 minuter innan du börjar spritsa på cupcaksen.
2 kommentarer om "Morotsmuffins – recept"