Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsmuffins med färskostglasyr

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

Morotsmuffins:

  • 1 1/2 dl finrivna morötter
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl matolja

Färskostglasyr:

  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Skala och finriv morötterna
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en annan skål
  5. Rör ner morötterna och matoljan i äggblandningen
  6. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt
  7. Placera ut 10 muffinsformar på en plåt och fyll formarna med smet upp till hälften
  8. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 minuter, kontrollera med en provsticka om de är klara
  9. Färskostglasyr: Blanda alla ingredienser i en skål
  10. Lägg på glasyren på muffinsarna, ca en msk glasyr per muffins