Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med mandelmjöl och frosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2 st ägg
  • 100 g socker
  • 100 ml rapsolja
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 st morötter, finrivna

frosting:

  • 200 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 100 g florsocker
  • 1 msk citronjuice

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop.
  3. Häll ner smeten i en brödform, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50-55 min. Låt kakan svalna.
  4. Vispa ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det. Bred frostingen över den kalla kakan.