Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med ingefära

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

1 stor kaka

Kakan

  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk färsk ingefära
  • 5 dl rivna morötter
  • 1 skal från citron
  • saft från 1/2 citron

Frosting

  • 100 g smör
  • 200 g cream cheese
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • rivet skal från 1/2 citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en form med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner matlagningsyoghurt, de rivna morötterna, riven ingefära, riven citron samt pressa i saften från en halv citron. Rör om.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
  6. Vispa smör, cream cheese och florsocker till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal och/eller lite citronsaft.
  7. Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex rivna morötter.
1 kommentar om "Morotskaka med ingefära"
  • 19hundra71
    19hundra71

    Nääää. Denna va inge vidare, blev gummiaktig. Synd för ingredienserna lockade.