Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med frosting och apelsin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

12 BITAR
  • 3 ägg
  • 1 1 ⁄2 dl kokossocker
  • 1 1 ⁄2 dl råsocker
  • 1 1 ⁄2 dl vetemjöl
  • 1 1 ⁄2 dl kornmjöl
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1 ⁄2 tsk malen kardemumma
  • 1 1 ⁄2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt med jod
  • 1 1 ⁄2 dl neutral olja t ex solrosolja
  • 4 1 ⁄2 dl finrivna morötter

Frosting

  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl honung
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • 1 ⁄2 apelsin, finrivet skal

Till garnering

  • rivet apelsinskal (i långa strimlor)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  2. Vispa ihop ägg, kokossocker och råsocker till ett fluffigt skum. Vispa länge tills råsockret smält.
  3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör om. Varva ner oljan och morötterna, lite i taget.
  4. Häll ner kaksmeten formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50-55 minuter. Låt kakan svalna helt.
  5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och honung, vispa i smör och apelsinskal.
  6. Bred frostingen över kakan. Strö över rivet apelsinskal.