Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med apelsin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl brun farin
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 1/2 dl rivna morötter
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 dl mixad mandel
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • morot & florsocker till dekoration

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform.
  2. Vispa ägg, socker och farin pösigt. Tillsätt smöret.
  3. Skala och riv morötterna fint. Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Mixa mandeln grovt. Rör ner morötter, apelsinskal och apelsinsaft, mandel och yoghurt.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel i en bunke och vänd ner detta i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Vid servering, skala och strimla en morot med grönsakssvarv eller zestjärn. Pudra kakan med florsocker och dekorera med strimlorna.