Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka med ananas & limefrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

28 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl majsolja
  • 3 dl rivna morötter
  • 1 ½ dl krossad avrunnen ananas
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver

Frosting:

  • 125 g färskost Philadelphia
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • 2 lime, rivet skal

Garnera med:

  • 1 lime, tunt skivad i bitar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 garder. Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 32 centimeter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja, rivna morötter och ananas.
  3. Blanda nötter, vaniljsocker, kanel, vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vänd ner blandningen i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i pannan innan den tas upp med hjälp av bakpapperet. Låt den kallna på ett galler.
  5. Frosting: Vispa samman färskost, mjukt smör, vaniljsocker, florsocker och rivet limeskal. Bred den över kakan och låt den stelna i kylen i cirka 30 minuter. Skär kakan i 28 fyrkantiga bitar. Garnera bitarna med limeskivor.