Morotskaka

pamittlillasatt.wordpress.com
Ingredienser
1 springform
- 12 st urkärnade dadlar
- 3 st ägg
- 2 st normalstora morötter
- 2-3 msk mandelsmör
- 1 msk msk rapsolja (eller byt ut mandelsmör + olja till kokosolja)
- 2 dl mandelmjöl
- ½ tsk riven ingefära
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk vaniljpulver
- 2 nypa salt
Frosting
- 150 g lätt cream cheese/philadelphia
- 25 g rumstempererat smör
- 2 ½ dl sukrinmelis
- ½ tsk vaniljpulver
- lite rivet limeskal
Så här gör du
- Kärna ur dadlarna och mixa ihop dem tillsammans med äggen i en matberedare eller med en stavmixer.
- Riv morötterna och tillsett de och alla andra ingredienser i ägg- och dadelsmeten – mixa ihop.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter.
- Gör under tiden frostingen: Rör ihop philadelphia/creme cheese med rumsvarmt smör till en slät kräm. VIKTIGT att smöret är rumstempererat för att undvika smörklumpar
- Sikta i sukrinmelis och smaksätt med vaniljpulver och rivet limeskal – Rör till en jämn och slät frosting.
- Bred på den avsvalnade kakan, strö över kanel och kokos och låt den vila i kylsåpet så att frostingen får sätta sig.

Du kanske även gillar
Populära recept