Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 springform
  • 12 st urkärnade dadlar
  • 3 st ägg
  • 2 st normalstora morötter
  • 2-3 msk mandelsmör
  • 1 msk msk rapsolja (eller byt ut mandelsmör + olja till kokosolja)
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ tsk riven ingefära
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 nypa salt

Frosting

  • 150 g lätt cream cheese/philadelphia
  • 25 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl sukrinmelis
  • ½ tsk vaniljpulver
  • lite rivet limeskal

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna och mixa ihop dem tillsammans med äggen i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Riv morötterna och tillsett de och alla andra ingredienser i ägg- och dadelsmeten – mixa ihop.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter.
  4. Gör under tiden frostingen: Rör ihop philadelphia/creme cheese med rumsvarmt smör till en slät kräm. VIKTIGT att smöret är rumstempererat för att undvika smörklumpar
  5. Sikta i sukrinmelis och smaksätt med vaniljpulver och rivet limeskal – Rör till en jämn och slät frosting.
  6. Bred på den avsvalnade kakan, strö över kanel och kokos och låt den vila i kylsåpet så att frostingen får sätta sig.