Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotskaka – sockerfritt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Täck den goda morotskakan med en läcker frosting. Garnera med lite skal av lime, apelsin eller citron.

Ingredienser

10 bitar

Morotskaka

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 1 1/2 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1/2 tsk torkad ingefära, malen
  • 3 ägg
  • 2 dl lättströ eller sötströ
  • 3 morötter, finrivna
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • smör och mandelmjöl till formen

Frosting

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl lättströ eller sötströ
  • 25 g smör, mjukt
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Till garnering

  • eventuellt rivet limeskal, apelsinskal eller citronskal och några droppar saft
  • körsbär eller bigarråer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
  3. Blanda alla torra ingredienser utom lättströ eller sötströ i en skål.
  4. Vispa ägg och lättströ eller sötströ fluffigt i en stor skål. Vänd i finrivna morötter och grädde.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i 35-40 minuter tills kakan stannat i mitten. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt.
  6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och glasera kakan.
  7. Garnera med rivet skal av lime, apelsin eller citron. Lägg på körsbär eller bigarråer.