Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsflarn

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 litet ägg
  • 5–6 morötter, gärna i olika färger
  • 2–3 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 250 g ricotta
  • 1 msk lönnsirap
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till garnering:

  • dillkvistar
  • gräslök, klippt i cirka
  • 1 ½ centimeter långa bitar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en plåt. Sporra en cirka 1 ½ centimeter bred kant runtom smördegen. Nagga smördegen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
  4. Skala och skiva morötterna. Blanda morötter och olja på en plåt klädd med bakplåtspapper. Krydda med smulad flingsalt och rosta i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills morötterna är klara.
  5. Bred ut ricottan över smördegen, men inte på kanterna. Toppa med morötterna.
  6. Ringla över sirapen. Salta, peppra och garnera med dillkvistar och gräslök.