Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotscupcakes

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 198 st har redan röstat

Ingredienser

18 stycken, cirka

Morotscupcake:

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1,5 dl rapsolja
  • 4,5 dl rivna morötter

Frosting:

  • 90 g rumsvarmt smör
  • 150 g Philadelphiaost
  • 4-5 dl florsocker
  • skalet från en citron
  • marsipanmorötter, valfritt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  4. Till sist tillsätter du oljan och morötterna.
  5. Fyll upp muffinsformar till 2/3 och baka av i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa ihop smör, citronskal och florsocker tills det blir vitt och fluffigt.
  7. Tillsätt färskosten och vispa lite till.
  8. Toppa dina cupcakes med frostingen och marsipanmorötter.
3 kommentarer om "Morotscupcakes"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Moa Stenson

      Hej Moa! Receptet ger cirka 18 muffins beroende på hur stora du gör dem. Allt gott önskar vi på Mitt kök!

  • Ellen Relander
    Ellen Relander

    Mina krymper när jag tagit ut dem ur ugnen, de lossnar från pappret så det blir sprickor/gropar mellan muffinsen och pappret. Varför/kan jag göra något annorlunda?