Logga in här

Morotscupcakes

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 228 st har redan röstat

Ingredienser

18 stycken, cirka

Morotscupcake:

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1,5 dl rapsolja
  • 4,5 dl rivna morötter

Frosting:

  • 90 g rumsvarmt smör
  • 150 g Philadelphiaost
  • 4-5 dl florsocker
  • skalet från en citron
  • marsipanmorötter, valfritt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet.
  4. Till sist tillsätter du oljan och morötterna.
  5. Fyll upp muffinsformar till 2/3 och baka av i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa ihop smör, citronskal och florsocker tills det blir vitt och fluffigt.
  7. Tillsätt färskosten och vispa lite till.
  8. Toppa dina cupcakes med frostingen och marsipanmorötter.