Glutenfria morotscupcake s

Foto: Malte Danielsson
Ingredienser
6 stycken
- 4 ägg
- 1 dl sukrin gold
- 1 dl mjölk
- 1 dl yoghurt
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 2 rivna morötter
Glasyr
- 75 g smör
- 150 g philadelphiaost
- 1 lime
- 3 msk sukrin melis
Dekoration
- lime i skivor
- 3 passionsfrukter
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och sukrin fluffigt i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och vispa ihop till en jämn smet. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
- Gör glasyren genom att vispa smör och ost i en skål. Riv skalet fint från limen och pressa ut juicen. Blanda ner skalet i smeten tillsammans med saften och sukrinet.
- Lägg glasyren i en spritspåse och spritsa över blandningen på muffinsen. Dekorera med en limeskiva och en halv passionsfrukt.

Du kanske även gillar
Populära recept