Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsbröd med kummin

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Morötterna gör det här brödet riktigt saftigt och kummin ger en härlig smak.

Ingredienser

2 limpor
  • 1 pkt jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl majsolja
  • 1 dl Kesella
  • 3 dl morot, riven
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och häll ner i bunken. Rör ut jästen och häll i olja och Kesella.
  3. Rör i morötter, socker, salt och kummin.
  4. Blanda i lite mjöl i taget tills det blir en smidig deg. Tänkt på att inte använda för mycket mjöl för då blir brödet för torrt. Degen får gärna vara lite klibbig.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 minuter. Ta upp degen och knåda den lätt. Är degen väldigt klibbig så ha lite extra mjöl under och på händerna medan du knådar den.
  6. Dela degen i två och gör två limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåts- papper. Låt brödet jäsa i 30 minuter.
  7. Grädda brödet mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.