Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsbiffar med senapskräm och valnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Morotsbiffar

  • 1 rivna morötter
  • 1 dl Solrosfrön
  • 3 Stora ägg eller 4-5 små
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 tsk Salt
  • vitpepparkorn
  • 1 Liten finhackad gul eller röd lök

Senapskräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-2,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Hackade valnötter att strö över

Så här gör du

  1. Blanda rivna morötter, hackad lök, ägg, ströbröd, solrosfrön och kryddor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek runda biffar. Stek dem någon minut på varje sida så de får fin färg.
  2. Rör ihop creme fraîche med senap och honung. Smaka av med en nypa salt. Servera biffarna med senapskrämen!