Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morotsbiffar – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Morotsbiffar med mättande röda linser och kryddig tahini. Tahini är en sesampasta som gör att smaken djupnar. Den finns att hitta i större livsmedelsbutiker samt i ekologiska affärer.
En vegetarisk rätt som fungerar på egen hand eller blir en ordentlig middag tillsammans med ris, matvete eller couscous.
Perfekta grönsaksbiffar när de är som godast!

Ingredienser

4 personer
  • 2 dl torkade röda linser (3 dl kokta)
  • 2 stora morötter (300 g)
  • 2 ägg
  • 1 msk tahini
  • 1 msk citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk skorpmjöl
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • persilja

Så här gör du

  1. Koka linserna tills de blivit mosiga, alltså lite längre än rekommenderad koktid. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Skala och finriv morötterna. Lägg dem i en skål, ta med saften.
  3. Knäck äggen i en bunke, tillsätt citronsaft, pressad vitlök och tahini och vispa jämnt. Blanda sedan ner skorpmjölet och låt det stå och svälla i en kvart.
  4. Häll sedan i morots- och linsblandningen och kryddorna och blanda till en färs. Smaka av med salt och peppar. Forma åtta runda biffar med lätt fuktade händer .
  5. Stek biffarna i generöst med olivolja på bägge sidor på medelvärme tills de har fått en gyllenbrun yta och biffen ser tillagad ut. Peta inte för mycket på dem innan de bildat skorpa, då går de lätt sönder. Servera överströdda med hackad persilja till couscous, ris eller en sallad.