Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Morot- och fetaostbiffar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 104 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 stora morötter
  • 200 g fetaost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • olja att steka i

Så här gör du

  1. Skala och riv morötterna grovt. Krama ut vätskan och lägg i en bunke.
  2. Skala och hacka löken och ha ner i bunken. Smula över feta osten
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 15min
  4. Forma till biffar och stek i olja på vardera sida tills de blir gyllenbruna. Vänd försiktigt.
4 kommentarer om "Morot- och fetaostbiffar"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Johanna Sjöberg

      Hej,
      Lite beroende på hur stora man gör dem, men räkna med cirka 6 stycken.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Lucas w
    Lucas w

    Blev enormt goda biffar men ett tips för att få dem att bli betydligt enklare att hantera är att slänga i lite fiberhusk och lite extra ägg i smeten. Till en dubbelsats använde jag 1 matsked fiberhusk och ett extra ägg. I originalrecepter vill de lätt falla sönder när man ska vända men de blev jättelätta att hantera med lite extra stadga från tilläggen.