Mormors tomatsoppa

Meta Fagerström
Ingredienser
4 liter
- 1 st purjolök, finstrimlad
- 1/2 st vitlök, pressad
- 2 st rödlök, grovt hackade
- 1/2 dl smör
- 15 st tomater, grovt hackade
- 1 msk timjan, torkad
- 1 msk basilika, torkad
- 2 grönsaksbuljong, kraftig
- 4 dl ketchup, hemmagjord, se recept
- 5 dl grädde
- maizena eller annan redning
- salt
- peppar
Så här gör du
- Fräs purjon, vitlöken och rödlökarna i smöret
- När löken ser glansiga ut tillsätt tomaterna Rör runt och låt puttra en stund tillsammans med timjan och basilika
- Häll på grönsaksbuljongen och ketchupen (helst hemmagjord, se recept) Koka ihop något
- Mixa soppan med en stavmixer och sila sedan av den, för att slippa få tomatskalsstrimlor och kärnor i soppan.
- Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp igen och smaksätt med salt och peppar efter smak.
- Mjuka upp soppan med grädden
- Red av till önskad tjocklek. Jag väljer att reda av med maizena, så att soppan är glutenfri.

Du kanske även gillar
Populära recept