Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mörk chokladtryffel


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

20 tryfflar

  • 250 g mörk choklad, av god kvalitet

  • 50 g smör

  • 2/3 dl vispgrädde

  • Till garnering
:
  • kakaopulver eller florsocker


Så här gör du

  1. Hacka chokladen grovt.

  2. Smält smöret i stekpanna med beläggning, utan att smöret tar färg. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen.

  3. Ta pannan från värmen och låt chokladen smälta under omrörning till en slät tryffelsmet. Häll smeten i en plastburk. Täck med plastfilm och låt kallna 2-4 timmar i rumstemperatur. Ställ i kylskåp 1-2 timmar, eller tills smeten kan forma till kulor.

  4. Forma kulor av cirka 1 msk smet och lägg dem på ett fat.

  5. Sikta över kakao och/eller florsocker. Ställ i kylskåp 4-5 timmar, gärna över natten.