Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mörk chokladkaka med bär och grädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 332 st har redan röstat

”Mörk. Mäktig. Maffig. En kaka som inte ber om ursäkt för något.”
 – LCHF

TIPS! Testa att vispa grädden och äggen separat och vänd sedan ihop dem.

Ingredienser

8 bitar
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70- eller 85-procentig.
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 msk kakao

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen och rör ned i det varma smöret, tills det smält. Vispa ägg och grädde till skum. Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden.
  2. Smörj en pajform, gärna med löstagbar kant, och "bröa" med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter.
  3. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.
  4. Låt svalna och servera med grädde och bär.
12 kommentarer om "Mörk chokladkaka med bär och grädde"
  • Lisa Bäckebo
    Lisa Bäckebo

    Så underbart jättegod! Jättelätt att göra och alla tyckte om den.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lisa Bäckebo

      Hej Lisa, Vad roligt att höra att du gillade receptet. Vänliga hälsningar, Mitt kök-redaktionen

  • Clonck
    Clonck

    Hej, jag provade att vispa ägg tillsammans med grädde men inget hände? Ska de vispas för sig?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Clonck

      Hej!
      Det ska vispas ihop, till ett lätt skum.
      MVH
      Mitt Kök-redaktionen

  • Anneli Tisell
    Anneli Tisell

    Skall göra den idag. Men skall bjuda på den imorgon. Är den lika godds då?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anneli Tisell

      Hej Anneli,
      Ledsen för sent svar! Kakan går absolut att bjuda på dagen efter, men det är svårt att slå en helt nybakad kaka!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till LisaB

      Vad tråkigt att höra att den inte blev bra. Var det något särskilt som hände under bakningen? Hoppas att du hittar något annat recept som passar bättre! Allt gott önskar vi på Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Emma Kristina

      Ja, det stämmer, det är ett LCHF-recept! Hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Rumpkullan
    Rumpkullan

    Väldigt god lchf-kaka, men jag avråder från att följa receptet när det gäller vispning av ägg och grädde. Det tar enormt lång tid att få till skum, om det ens går då jag gav upp efter 30 minuter. (Misstänker att provbaket är gjort på mindre fet grädde med stabiliseringsmedel så det orsakar skummet.)
    Det är bättre att vispa ägg och grädde var för sig och vända ihop det med smör/choklad/kakaoblandningen. Då får man en mousse att breda ut i formen, istället för den vätska som blir av att följa receptet.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Rumpkullan

      Hej,
      Och stort tack för ditt tips.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen