Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Monikas pasta med smak av italien

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

”Jag älskar pasta. Finns det något bättre än att sno ihop en pasta när man kommer hem och är så hungrig att man kan äta direkt ur kastrullerna. På mindre än 30 minuter kan man servera en festrätt” – Monika Hallberg från Sveriges Mästerkock. Hennes blogg hittar du här!

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Pasta
  • Pappardelle, Tagliatelle, eller din favoritpasta
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 lufttorkad skinka
  • (eller bacon)
  • 1 dl gröna oliver
  • 4-5 soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g Philadelphia ost
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/olja
  • Eventuellt pastavatten

Grönsaker

  • Morot (morötter)
  • Sockerärtor
  • Ruccolasallad

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan, spara lite vatten.
  2. Mixa eller hacka oliver, tomaterna och vitlöken. Blanda i osten.
  3. Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll med oströran (ca 1 msk) Linda därefter in kycklingfilén i skinkan.
  4. Stek kycklingarna i olja/smör några minuter på varje sida i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek färdigt kycklingen i ugnen på 150 g till den har en innertemperatur på cirka 68 grader.
  6. Låt kycklingfiléerna vila innan de skärs upp.
  7. Blanda den resterande oströran med grädde i en kastrull, låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
  8. Blanda såsen med den kokta pastan, späd eventuellt med pastavatten. Dela kycklingen och servera den ovanpå pastan tillsammans med grönsakerna.
  9. Grönsakerna: Skala och skiva moroten tunt på längden med en mandolin eller osthyvel. Strimla ner sockerärtorna på längden. Woka morot och ärtor snabbt i lite olja. Blanda med ruccolasalladen.