Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mockaruta med lakritstouch och rabarberkola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Rund form

Kakan

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 mjölk

Glasyr

  • 75 g smält smör
  • 1 msk kallt starkt kaffe
  • 1 msk kakaopulver
  • 1-2 tsk lakritspulver
  • 3,5 dl florsocker
  • 0,5 dl Kokos att strö över

Rabarberkola

  • 100 g Hackad rabarber
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • rivet skal av 1/4 citron

Tillbehör

  • jordgubbar
  • vispad grädde
  • vaniljglass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Skär rabarber i små bitar.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.
  3. Blanda ner mjölk och smör i äggsmeten och rör sen ner de torra ingredienserna.
  4. Smörj en rund form och häll i smeten. Fördela rabarbern jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller kakan känns torr i mitten.
  5. Glasyr: Smält smör i kastrull och rör ner de övriga ingredienserna. Rör runt tills det blir en jämn glasyr. Låt den stå tills kakan svalnat.
  6. Rabarberkola: Hacka rabarbern och lägg i en kastrull. Häll på grädde, socker och sirap. Koka upp och vrid sen ner värmen och låt småputtra cirka 15 min. Sista du gör är att du river några drag på en citron över.
  7. När kakan är färdig och svalnat bred på glasyren och strö över kokos. Servera med glass, jordgubbar och rabarberkola ringlande över! Lovar succé!!!