Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjukt pannbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

8 st
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk stött fänkål och anis
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • ca 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

Så här gör du

  1. Förbered degen hemma. Mät upp naturell yoghurt i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, rågmjöl och vetemjöl blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord, dela den i åtta bitar. Forma till bollar och platta till dem något. Lägg dem mellan vaxat papper eller bakplåtspapper i en låda med lock.
  2. Kavla ut degbitarna på mjölat bakbord/skärbräda till runda kakor med en kavel/vattenflaska, lagom stora för stormkökets stekpanna. Nagga med gaffel. Grädda dem på bägge sidor i en het torr stekpanna, 2–3 minuter per sida. Servera med smör och kanelsocker till kaffe eller varm choklad.