Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjukt kardemummabröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

2 brödkakor
  • 75 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 3,5 dl vatten
  • 30 g färsk jäst
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 3 msk strösocker
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det få en temperatur av cirka 35 grader. Smula jästen och häll över smörvattnet. Tillsätt kardemumman, sockret och mjölet. Arbeta degen cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa på bakbordet cirka 40 minuter.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två runda brödkakor, cirka 2 centimeter tjocka.
  4. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och nagga dem väl. Låt bröden jäsa i cirka 45 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader cirka 12 minuter.