Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjukglass – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

Mjukglass är en av de bästa sakerna med sommaren, och extra gott smakar den om du gör den själv. Att göra egen mjukglass är superenkelt och går riktigt snabbt. Och bäst av allt – du behöver bara fyra ingredienser och ingen glassmaskin!

Här är vårt underbara recept på mjukglass.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0 ,5 dl strösocker
  • 0 ,5 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Ställ in i frysen i en halvtimme.
  2. Ta ut bunken ur frysen och rör om lite så att glassen fryser jämt. Sätt in den i frysen igen i cirka en halvtimme.
  3. Ta ut glassen när den börjar bli lätt fryst. Vispa med elvisp i några minuter tills den blir mjuk och krämig. Servera direkt.
7 kommentarer om "Mjukglass – enkelt recept"
  • Alex
    Alekzandra

    Min blev först helt rinnig och sen för isig. Ska man inte vispa grädden? Jag ser att det står rör ihop men min glass blev som att äta god efterrättssås.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Alekzandra

      Hej! Det ska inte behövas, hade du den inne i “rätt” tid?

  • Paradgatan Fem
    Paradgatan Fem

    Låter gott men en portion av denna mjukglass innehåller ju på ca 700 kcal och då har jag ej räknat med någon topping!

  • AnnaFB
    AnnaFB

    Hej! Tänkte testa denna, men jag undrar om man måste äta den direkt efter sista uppvispningen eller om det finns något sätt att göra den lite i förväg och sedan förvara den i frysen tills man ska äta den?
    Kanske vispa om den igen eller något annat?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till AnnaFB

      Hej Anna,
      Ledsen för sent svar! Glassen blir absolut bäst om du gör den direkt och efter efter 1 h, och eftersom det är så få ingredienser så går det snabbt att röra ihop den. Risken är att glassen blir alldeles för hård om du fryser in den för lång i förväg!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök

  • Annelie Johansson
    Annelie Johansson

    Min blev också rinnig så jag vispade den och då blev den bättre. Kan man använda något annat än turkisk yoghurt för jag tycker inte smaken blir lik mjukglass alls.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annelie Johansson

      Hej Annelie,
      Kanske kan du testa grekisk yoghurt (10%) för att få en lite annan smak. Ev kan man testa någon smaksatt kvarg som alternativ men det har vi på Mitt kök inte testat så återkom gärna om du gör glassen igen med kvarg så vi får höra hur den blev 🙂
      Trevlig sommar!
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen