Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjukbakad lax med grönsaker i enkel cidersmörsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxfiléer à 150 g
  • olivolja
  • salt
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g morot
  • 150 g vitkål
  • 300 g kokt potatis

Cidersmörsås:

  • 4 dl kycklingbuljong (eller annan valfri god buljong)
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl äppelcider
  • 75 g smör

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 100 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta dem. Ugnsbaka i cirka 15 minuter tills kärntemperaturen är 45 grader.
  2. Finstrimla grönsakerna och dela potatisarna.
  3. Häll buljong, vinäger och äppelcider i en kastrull och låt det koka upp. Koka i cirka 5 minuter tills cirka 3 dl återstår. Mixa eller vispa ner smöret och lägg därefter ner grönsakerna och potatisen. Låt det puttra i ett par minuter och smaka av med salt. Servera direkt med den bakade laxen.