Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuka pepparkakor med polkagris­strössel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

3 kakor, 6-9 bitar
  • 3 formar (4-5 dl)
  • 2-3 msk smör och ströbröd till formarna
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat

Glasyr

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten

Till garnering

  • cirka 1 dl polkagrisar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formarna.
  2. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner gräddfilen. Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och vänd ner i smeten, vispa ihop noga.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda genast i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.
  4. Blanda ihop siktat florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakorna. Garnera med finstötta polkagrisar.