Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuka hasselnötskakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ⁄2 dl majsena
  • 12 hasselnötter till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa nötterna till ett grovt mjöl.
  3. Vispa ihop ägg och socker. Vänd ner hasselnötsmjölet och majsenan i äggsmeten. Blanda väl.
  4. Klicka upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  5. Tryck i en hasselnöt i mitten av varje kaka.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Låt kakorna svalna på plåten.