Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk vallmokaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal från 2 citroner
  • 1 st apelsin
  • 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella)
  • 1 dl olivolja
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vallmofrön
  • smör och ströbröd till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör i rivet citron- och apelsinskal.
  3. Rör ihop pressad apelsin med ricotta, och tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle.
  4. Rör ner ricottablandningen i äggsmeten och blanda sedan i mjöl, bakpulver och vallmofrön separat och vänd ner i smeten.
  5. Häll ner smeten i smord och bröad form. Baka 20–30 minuter mitt i ugnen.
  6. Dekorera med glasyr eller frosting.
Du kanske även gillar