Mjuk vallmokaka

Foto: Lisa Höök
Ingredienser
10 bitar
- 2 st ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- rivet skal från 2 citroner
- 1 st apelsin
- 150 g ricotta (eller kvarg eller kesella)
- 1 dl olivolja
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl vallmofrön
- smör och ströbröd till formen
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör i rivet citron- och apelsinskal.
- Rör ihop pressad apelsin med ricotta, och tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle.
- Rör ner ricottablandningen i äggsmeten och blanda sedan i mjöl, bakpulver och vallmofrön separat och vänd ner i smeten.
- Häll ner smeten i smord och bröad form. Baka 20–30 minuter mitt i ugnen.
- Dekorera med glasyr eller frosting.

Du kanske även gillar
Populära recept