Logga in här

Mjuk rabarberkaka med mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 2 ,5 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 150 g smält smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 dl sköljd, skalad och fint skuren rabarber
  • 2 dl finhackade sötmandlar med skal (använd stavmixer eller dyl)
  • 3 dl ekologisk vetemjöl
  • 1 tsk malen vaniljstång
  • 2 tsk bakpulver
  • smör och ströbröd till formen

Topping

  • 1 dl florsocker
  • lite färsk citronsaft
  • fint skivad rabarber
  • eventuellt mandelflarn

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
  3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
  4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
  5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
  6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
  7. Låt stelna och servera.