Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk pepparkaka med sockrade rosmarinkvistar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • smör och ströbröd till formen
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl filmmjölk
  • 2 msk glögg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel malen
  • 1 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk bikarbonat

Till garnering:

  • 4-5 rosmarinkvistar
  • strösocker
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform (2 liter).
  2. Rör smör, farin- och strösocker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner filmjölk och glögg.
  3. Vänd ner mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat och blanda väl. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt kallna.
  5. Fukta rosmarinkvistar med lite vatten, använd gärna blomspruta. Doppa kvistarna i strösocker.
  6. Garnera kakan med siktat florsocker och toppa med de sockrade rosmarinkvistarna.