Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
25 bitar
- 200 g smör, rumsvarmt
- 4 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl filmjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 2 tsk malen kryddnejlika
- 1 msk malen kardemumma
- 1/2 msk malen ingefära
- 1/2 msk bikarbonat
- ev tinade lingon att garnera med
Glasyr
- 150 g smör, rumsvarmt
- 300 g färskost, typ philadelphia
- 8 dl florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken.
- Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna, cirka 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker i en skål och bred ut över kakan.
- Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept