Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk muscovadokaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar
  • 90 g mörk choklad, 70 %
  • 2 1/4 dl ljust muscovadosocker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 180 g rumstempererat smör
  • 3 stora ägg (180 g) rumstempererade

Till formen

  • 20 g rumstempererat smör
  • 20 g socker

Så här gör du

  1. Smöra och sockra formen.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn, rör emellanåt så den inte bränns. Ställ den åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 170 grader.
  4. Blanda smör och muscovadosocker tills det blir en jämn smet.
  5. Rör sönder äggen och tillsätt dem i omgångar till smöret.
  6. Häll i smält choklad och vänd runt i bunken tills det är helt blandat.
  7. Vänd i siktat mjöl. Häll smeten i smord sockerkaksform och baka i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter.