Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk muscovadokaka med äpplen


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar

  • 3-4 äpplen

  • 1/2 citron, färskpressad saft

  • 125 g smör
  • 
3 ägg

  • 125 g muscovadosocker
  • 
1/2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl special

  • 3 dl sötmandelmjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2/3 dl sötmandelspån


Så här gör du

  1. Kärna ur och skär äpplena i små klyftor. Blanda med citronsaften.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Smält smöret. Vispa ihop ägg, muscovadosocker och strösocker poröst, använd elvisp. Vispa i det smälta smöret i omgångar.

  4. Blanda mjöl, mandelmjöl och bakpulver. Rör blandningen i äggsmeten.

  5. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper.
  6. 
6 Stick in äppelklyftorna tätt i smeten.­ Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Känn med provsticka.