Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk mandelkaka med äpple och kanel

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

8 Bitar
  • 3 st Ägg
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 100 g Kokosolja, smält
  • 3,5 msk Kokosmjöl
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 1 krm Äkta vaniljpulver
  • 1 st Rött äpple, litet, tunt skivat
  • Kanel, efter smak
  • Ev. Kokosflingor och kokosolja till formen
  • 1 msk Kokosolja

Så här gör du

  1. Vispa upp äggen i en skål. Rör i mandelmjöl, smält kokosolja, kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver. Häll smeten i en avlång brödform som du tryckt ned ett bakplåtspapper i alternativt smort och bröat med ex kokosflingor. Tryck i äppelskivorna i smeten. Pudra kanel överst. Klicka ut ca 1 msk kokosolja över äpplena. Grädda mitt i ugnen 200-225°C, 15-20 min eller tills kakan fått fin färg. Variation: Tärna äpplet. Stek det mjukt i kokosolja i en stekpanna. Pudra på kanel och blanda i smeten innan den hälls i formen.