Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk lingonpepparkaka med lingongrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

1 stor kaka
  • 5 ekologiska ägg
  • 3 ¾ dl strösocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 75 g smör
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 5 ¼ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl rårörda lingon
  • smör och mandelspån till formen

Lingongrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • ½ dl rårörda lingon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan, låt svalna lite och blanda det sedan med filmjölken. Vänd ner i äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt lingonen.
  5. Smörj en sockerkaksform med mjukt smör, bröa med krossat mandelspån och fyll formen med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Lingongrädde: Lättvispa grädden och vänd ihop den försiktigt med yoghurten. Smaksätt med lingonen.