Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk kaka med päron och pistaschnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Päronkaka

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 3 ½ dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl sötströ eller lättströ
  • 3 päron
  • 1 dl grovt hackade pistaschnötter
  • smör till formen
  • mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd till formen

Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör

Till garnering

  • torkade blomblad, till exempel rosenblad

Så här gör du

  1. Päronkaka: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter, med mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd.
  3. Smält smöret och blanda med gräddfilen.
  4. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver.
  5. Vispa upp äggen och sötströt eller lättströt till en fluffig smet.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen växelvis i äggsmeten. Häll upp smeten i formen.
  7. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg klyftorna i ett cirkelformat mönster på smeten, strö över pistasch­ nötterna och grädda på nedersta falsen i ugnen i cirka 45 minuter.
  8. Glasyr: koka upp grädde, honung och smör. Låt sjuda ett par minuter.
  9. Häll glasyren över kakan.
  10. Garnering: strö över blombladen.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

Du kanske även gillar