Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk hasselnötskaka med nutella- och banantopping

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ⁄2 dl mjölk

Topping

  • 1 ⁄2 banan
  • 1 dl Nutella

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt, det är enklast med en elvisp.
  2. Mal nötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer.
  3. Blanda hasselnötter, vetemjöl och bakpulver i en skål.
  4. Tillsätt hasselnötsblandningen och mjölk till äggsmeten och blanda.
  5. Häll smeten i en smord och bröad tårtform som rymmer 1 1⁄2 liter.
  6. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. Känn efter med en provsticka så att den är färdig. Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett sockrat papper. Låt kakan svalna helt.