Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk citronkaka med frosting & hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal

Frosting:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 300 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • eventuellt 1–2 tsk frystorkat hallonpulver

Till garnering:

  • 1 citron, rivet skal
  • 24 hallon
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, rivet citronskal, smör och grädde i äggvispet och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 25 × 35 centimeter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan kallna på bakpappret på ett bakgaller.
  5. Frosting: Blanda smör med färskost, florsocker och eventuellt frystorkat hallonpulver. Bred frostingen över kakan. Ställ in kakan i kylen tills frostingen stelnat. Skär kakan i 24 rutor. Garnera med rivet citronskal, hallon och mynta.