Mjuk citronkaka med frosting & hallon

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
24 bitar
- 200 g smör
- 4 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl grädde
- 1 citron, rivet skal
Frosting:
- 100 g rumsvarmt smör
- 300 g färskost
- 2 dl florsocker
- eventuellt 1–2 tsk frystorkat hallonpulver
Till garnering:
- 1 citron, rivet skal
- 24 hallon
- mynta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, rivet citronskal, smör och grädde i äggvispet och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 25 × 35 centimeter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan kallna på bakpappret på ett bakgaller.
- Frosting: Blanda smör med färskost, florsocker och eventuellt frystorkat hallonpulver. Bred frostingen över kakan. Ställ in kakan i kylen tills frostingen stelnat. Skär kakan i 24 rutor. Garnera med rivet citronskal, hallon och mynta.

Du kanske även gillar
Populära recept