Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkfria semlor

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 st

Semlorna

  • 25 g vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2½ dl havredryck
  • 6 dl vetemjöl + ev mer till utbakning
  • 1 krm salt

Pensling

  • 1 st ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • inkråm från bullarna
  • 2,5 dl vispbar kokosgrädde eller annan växtbaserad grädde

  • florsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen och blanda med salt. Smält mjölkfritt margarin och rör ihop alla ingredienser. Låt jäsa 30 minuter
  2. Baka ut till runda bullar. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Pensla med ägg och grädda i ugn ca 8-10 minuter i 225 grader.
  4. Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet. Skär av lock av bullarna och gröp ur inkråmet. Blanda ordentligt med mandelmassan. Du kan blanda i någon matsked kokosgrädde om du vill. Fyll bullarna. Man kan fylla bullarna någon timme innan så att de hinner ”safta till sig”.
  5. Lägg en klick vispbar kokosgrädde på mandelmasseblandningen innan du sätter på locket. Sikta över florsocker!