Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjölkchokladtryfflar med flingsalt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 250 g mjölkchoklad
  • 15 g flytande glykos
  • 1 dl vispgrädde

Att doppa i:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 40 g ljus choklad
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Hacka mjölkchokladen till tryfflarna och lägg den i en bunke.
  2. Koka upp glykos och vispgrädde. Häll grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält.
  3. Häll upp smeten i en engångsspritspåse, sätt in den i kylen i minst 6 timmar eller låt den ligga i sval rumstemperatur över natten.
  4. Spritsa ut längder, cirka 1–1 ½ centimeter tjocka på ett bakplåtspapper. Lägg in längderna i kylen i 2 timmar.
  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad.
  6. Skär upp längderna i cirka 3 centimeter långa bitar. Doppa alla bitar och chokladen med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  7. Hacka och smält den ljusa chokladen och ringla över bitarna.
  8. Strö över lite flingsalt och låt bitarna stelna. Det går snabbast i kylen.
  9. Förvara tryffeln i lufttäta burkar med lock.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.